„Klubrádió
Szerepvállalás

Tanítani járványhelyzet idején

16/05/2021 10:34

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A járványhelyzetben a távoktatás nagyobb feladatot és terhet rótt a tanárokra; a Szerepvállalásban dr. Kiss Géza Rátz Tanár Úr Életműdíjas matematikatanár beszélt tapasztalatairól. Vendégünk volt továbbá a környezetvédő Ökologistic Alapítvány vezetője, Vészity Kata. A civil szervezet nemrég 170 köbméter hulladéktól tisztított meg két települést.

2021. május 15. Szerepvállalás (2021. május 15., szombat 18:00)
25:58
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A járványhelyzetben bevezetett távoktatás miatt sokkal összetettebb lett a tanári munka, ami nagyobb feladatot és terhet ró a tanárokra, illetve megköveteli új készségek elsajátítását is. A Rátz Tanár Úr Életműdíj 2020-as díjazott pedagógusai az online tudásszerzés hatékonysága érdekében a legfontosabbnak a diákok biztatását, a rendszeres tanári visszajelzés nyújtását, a motiváló és érdekes anyagfeldolgozást tartották. Többen úgy tervezik, hogy a távoktatás során jól bevált digitális eszközök és online tananyagok alkalmazását a tantermi oktatásra visszatérés után is alkalmazzák. A tapasztalatokról Dr. Kiss Géza Rátz Tanár Úr Életműdíjas matematikatanárt, a Budapesti Fazekas Mihály gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezetőtanárát kérdeztük.

A környezetvédő Ökologistic Alapítvány csapata nap mint nap azért dolgozik, hogy felhívja a figyelmet, milyen kritikus méreteket öltött napjainkra a környezetszennyezés, és pozitív, cselekvő példát mutasson arra, mit tehetünk egyén szintjén ennek megváltoztatására. A civil szervezet nemrég két fontos települést szabadított meg jelentős mennyiségű hulladéktól. A végeredmény: 170 köbméter összeszedett, leválogatott és elszállított hulladék. Vészity Kata, az alapítvány vezetője, az akció megálmodója volt a vendégünk.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Szerepvállalás
2021. május 15., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori