„Klubrádió
Világtalálkozó

Tehetségek versenye: Tóth Vera és Bojár Gábor

28/12/2019 21:27

| Szerző: Klubrádió

Az egykori tapolcai lányt sokáig úgy emlegették: ő léphet Cserháti Zsuzsa örökébe. 15 éve robbant be egy tehetségkutató verseny győzteseként. És a tehetségeket is mentoráló fizikus, akit Közép-Európa tíz legsikeresebb vállalkozójaként tartanak számon. Sikerekről, pénzről, de mélypontokról is beszélgettünk kendőzetlenül a Világtalálkozó október 26-i vendégpárosával, Tóth Verával és Bojár Gáborral. Hallgassák meg újra!

2019. október 26. Világtalálkozó (2019. október 26., szombat 12:00): Tóth Vera és Bojár Gábor
53:02
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre

Bojár Gábor a maga kategóriájában piacvezető lett építészeti tervezőszoftverével: 100 országban 200 ezer építész használja napi munkaeszközként. Nem véletlen, hogy a Wall Street Jour­nal Közép-Európa tíz legsikeresebb vállalkozója közé választotta.

Műsorunkban Kadarkai Endrének elmondta a sikeres üzletember, hogy amikor megalapította vállalkozását, a célja az volt, hogy megtalálja a magánál jobb és tehetségesebb embereket és nekik lehetőségeket adjon. "Egy jó vezető soha nem arra büszke, amit ő elért, hanem arra, amit az alkalmazottai a segítségével létrehoztak."

Rájött, hogy az igazi tehetség abban van, ha jó csapatot verbuválunk és hatékonyan motiválunk. Saját iskolájában vállalkozástant tanít és minden évfolyamnak levetíti a Bereményi Géza Eldorádó című filmjét. Eperjes Károly, a nagybácsi ellenállhatatlan erejével és érveivel ráveszi az orvost, hogy a kis unokaöccsét visszahozza az életbe, merthogy nem halt meg, hanem él! És a gyerek valóban él és megmenekül. Ez a szuggesztív erő talán a legfontosabb, ami egy vezetőt jellemez. Nem maga alkotja, hanem másokból hozza ki a csodát.

Bojár Gábor az üzletet a sporthoz hasonlítja: erős ellenféllel szemben fair eszközökkel nyerni!

A sportos versenyszellem Tóth Verát is jellemzi, aki 15 éve egy tehetségkutatót nyert meg. Rögtön a színpadon kellett megtalálnia az arcát. Abban a kritikus életszakaszban, amikor a kamaszkor végén, 19 évesen még csak megkezdődik a feldolgozás folyamata. "A lázadás visszhangja még bennem élt, hatalmas bizonyítási vággyal. Lassú víz-típus vagyok. De megtanultam, hogy 10 másodperc alatt új fordulatot vehet az életem. Ennek feldolgozása viszont nagy árat jelentett: pánikbetegséget generáltam magamnak. Kórházban is voltam, összeomlottam. Majd felültem egy tömött villamosra. Gondoltam, ha ott kibírok egy utat, mindent túlélek!" - mondta műsorunknak.

Kadarkai Endrének arról a korszakáról is őszintén beszél Vera, amikor egymást érték a sikerek, s velük a pénz könnyen jött, könnyen ment. "Rövid időn belül egy budai villa ára kifolyt a kezemből. Szegődött hozzám egy érdekes társaság, akiket etettem, itattam és nem vettem észre, hogy csak kihasználnak. Az expasim hívta fel a figyelmemet: Nem veszed észre, hogy soha senki nem hív vissza egy pohár borra sem?"

Megadatott számára minden mélység és magasság, de így, a zenével át tudja adni a tapasztalatait másoknak is. Az elmúlt évek hosszú és magányos időszakai, az átgázolások, a csalódások megerősítették. Jelenlegi boldog párkapcsolatáról is beszélt október 26-i adásunkban, mely visszahallgató, sőt vissza is nézhető.

Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra!

FELIRATKOZOM:

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió.

Világtalálkozó
2019.10.26. 12:00
Műsorvezető: Kadarkai Endre
Szerkesztő: Warholik Zoltán