„Klubrádió
Esti gyors

Teszt, teszt, teszt – egyelőre ez a megoldás

18/08/2020 06:05

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Érdekes, hogy az élsportolók körében feltűnően sok koronavírus-fertőzöttet találnak. Igen. Őket rendszeresen tesztelik.

2020. augusztus 17. Esti gyors - részlet 20.08.17. Falus Ferenc
07:39
00:00

A vírus itt van. Már az sem igaz, hogy főleg az idős populációban jelenik meg, a 40-45 év közöttieknél is egyre gyakrabban mutatják ki a fertőzöttséget, konkrétan 50 százalékkal nőtt az arány. Különös fejlemény, hogy az élsportolók között találnak mostanában sok fertőzött embert. Bár az információkat igyekszik titkolni az egészségügyi kormányzat, azt is lehet tudni, hogy a kórházban ápolt betegek közül egyre többen kerülnek intenzív osztályra.

Mindebből egy következtetés adódik: Magyarországon nem végeznek megfelelő számú tesztet. Így nehéz felmérni a valós helyzetet. Ahol tesztelnek, ott találnak is fertőzött embereket.

Falus Ferenc, korábbi tiszti főorvos beszélt arról az Esti gyorsban, hogy az Amerikai Egyesült Államokban, Izraelben már szinte mindennapos a nyálteszt sok munkahelyen és másütt, csoportosan végzik.

A szakember hangsúlyozta, hogy a kockázat itt van. A munkahelyre utazástól, a szórakoztató helyek látogatásáig mindenütt. Közben erősödik a vírustagadók, az oltásellenesek hangja. A maszk viselése most a legjobb megoldás.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás.

Esti gyors
2020. augusztus 17. 18:00
Műsorvezető: Dési János