„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ungvári Tamás fiával beszélgettünk a Klubdélelőttben

16/08/2019 21:10

| Szerző: Klubrádió

A nemrég elhunyt író, műfordító, egyetemi tanár fia volt a vendégünk a Klubdélelőttben, mellette beszélgettünk költő helyett népzenésszel, énekessel, rendezővel és történésszel is. Szóba kerültek a baglyok, amelyek nem azok, aminek látszanak.

2019. augusztus 17. Klubdélelőtt (2019. augusztus 17., szombat 09:00)
158:22
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa

Tévedések vígjátéka: Szijj Ferenc költőt, írót kerestük, helyette Szijj Ferenc salköveskúti szőlő- és gyümölcsösök lelkes „méregkeverőjét”, többféle szárazfa kiváló reszelőjét, prímást, népzenészt, két kórus vezetőjét és fő kolomposát, magyar-ének-számítástechnika szakos tanárt találtuk meg.

 
Ungvári Benjamin
 
Ungvári Tamás fiával, Benjaminnal
 

Oravetz Dániel éppen diplomájának megvédésére készült az egyetemen, egyébként afféle zseni diáknak számított, amikor egy váratlan fordulat állt be az életében. Ő így mondja magáról: „Nem vagyok bolond, csak skizofrén.”

Demeter György zenész, énekes, a Rózsaszín bombázók, XL Sisters, Bulldózer..., felsorolni is nehéz lenne, hány zenekar oszlopos tagja, vokalistája az utóbbi időben többet van kórházban, mint színpadon, de ez egy percig nem szegi kedvét, éppoly lelkesen lép fel, mint amikor teljesen egészséges volt.

Az újvidéki Urbán András rendezése, a Hasszán Aga felesége szinte minden díjat megnyert a Szerbia legnagyobb színházi fesztiválján, a Sterija Játékokon.

Csunderlik Péter különös és sokoldalú ember, történész, az ELTE oktatója, a Politikatörténeti Intézet kutatója, író, A baglyok nem azok, amiknek látszanak.. című séta vezetője.

Nemrégiben vettünk végső búcsút Ungvári Tamástól, a felesége Dr. Szekrényesi Katalin fogorvos férje halála után kapta meg a Krisztina-díjat, amit azok kapnak meg, akik nagyon sokat tettek a párjukért. Most közös gyermekükkel, Ungvári Benjaminnal beszélgetünk, aki az odaadás fontosságáról mesélt.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Klubdélelőtt
2019.08.17., szombat 09:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa