Nyár van és semmi baj, olvadunk, mint a fagylalt. Az Anno Budapestben a fagyi volt a témánk. Emlékeznek az első fagylaltjukra? Csavarós volt vagy gombócos? (És azt tudták, hogy Nyíregyházán nem gombóc volt a mértékegység, hanem gömb?) Melyikre esküsznek: a fagyira, a jégkrémre vagy a parféra? Esetleg csak a puding? Tejes vagy vizes? Tölcsérből (ostyából), pohárból vagy kehelyből volt a legfinomabb? Hol lehetett kapni a legjobb fagyit? Önök melyik árra emlékeznek: a 2 Ft-osra, az 1 Ft-osra vagy esetleg az 50 filléresre is? Többnyire „mezei“ vagy cukrász által készített jutott Önöknek? Melyik volt a kedvenc? A csokoládé - ami nem is volt -, a vanília, a pisztácia - ami kifogyott - vagy a puncs? Egyáltalán miből készült a puncs fagyi és kellett-e bele mazsola? És az erdőmester? Tejszínhabbal vagy anélkül? Emlékeznek a „néger fagyira“? Mióta ismerik a mágikus Carpigiani kifejezést? És azt tudják, hogy amíg nálunk csak szezonálisan lehetett egy időben kapni, addig az oroszoknál akár mínusz 30 fokban is? Ismertek elátkozott fagylaltost?