„Klubrádió

Az adás tartalmából:

FreeSzemleJancsó Miklós 100. születésnapja alkalmából rendezték a Freeszfe tanárai és hallgatói a Marczibányi téren. A Café Péntekben a Szerelmem, Elektra című 1974-es Jancsó-film vetítése után rögzítettük azt a beszélgetést, amelyen Tarr Béla, Kende János, Cserhalmi György és Upor Péter vett részt.

Az idei Pulitzer Emlékdíjat a HVG oknyomozó újságírója, Dezső András vehette át, valamint volt kiváló kollégánk, Győrffy Miklós posztumusz díjat kapott. A kuratórium elnökével, Kepes Andrással beszélgettünk a szabad sajtó és a szabad újságíró fogalmáról. (A túlélési gyakorlatunk okán is!) 

Szerb Antal 100 verse címmel dolgozta fel Bálint András Szerb Antal életét, műveit, a versszeretetét és a halálához vezető szörnyű utat. Bálint András nyilatkozott a műsorban Szerb Antalról. 

Szegedy Maszák Mihály-díj – olyanoknak ítélik, akik a névadó szellemében többféle kulturális területen is otthonosan mozognak. Kálmán C. György, a kuratórium tagja szólalt meg a Café Péntekben. 

Művészkávézó... Pénteken este összegyűlnek a mai magyar kultúra szereplői, hogy művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről beszélgessenek Váradi Júliával.

2021. október 01. Café Péntek (2021. október 01., péntek 20:00)
50:42
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia