„Klubrádió

Ha győz az ellenzék, 12 év után másik országot látunk majd, de az nem lesz békés, sőt rossz lesz, mondja Szentpéteri Nagy Richard politikai elemző, alkotmányjogász. Mi a különbség két rossz között?

350 milliárd forint értékű állami beruházásokat állít le a kormány, egyedül novemberben 1000 milliárddal nőtt ugyanis a hiány, ami amúgy is évtizedes rekordokat dönt. Ennek fényében mit lehet tudni a jövő évi költségvetésről úgy, hogy az eddigi is alig átlátható volt?

Az engedélyező hatóság addig húzta az időt, amíg az ellenzék által kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtésének elkezdése nem esett az ünnepekre. Nehéz lesz az aktivisták helyzete, bár a támogató aláírások azért már vidéken is gyűlnek. Józsa Márta riportja. 

Egyes, baloldalról jövő értékelésekkel szemben a Macron-Orbán találkozó közelebb hozta a két politikust, több dologban is szövetségesek lesznek, például az atomenergia, vagy a migráció kérdéseiben, bár a francia elnök azt is mondta, híve a jogállami mechanizmusok használatnak. Az EU Magyarországgal foglalkozó jelentéstevőjét, Gwendoline Delbos-Corfieldet kérdeztük a francia uniós elnökségről is. Csernyánszky Judit interjúja.

 

 

 

2021. december 18. Hetes Stúdió (2021. december 18., szombat 15:00)
51:00
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter