„Ki

Küllői Péter, a Mosoly Alapítvány és a Bátor Tábor alapítója, a Magyar Tehetség Nagykövete. Mérnöki tanulmányai befejeztével a befektetési banki szakma felé fordult. A kilencvenes évek közepén lett az egyik nemzetközi befektetési bank magyarországi igazgatója, pár év múlva pedig a pénzintézet londoni központjának egyik vezetője. Tartva magát egy, a pályafutása elején tett ígérethez, 2000-ben, negyvenévesen úgy döntött: abbahagyja és visszaköltözik Magyarországra. Hazajövetele után energiáját a rászorulók, főleg gyerekek segítésére fordította. Saját szavaival élve: addig kapó ágon élte az életét, azután pedig az adó ágat választotta. Nemrég 23. alkalommal adták át a Hazám-díjat, amelynek egyik idei kitüntetettje.

D. Tóth Norbert rendőr őrnagy szegénységben nőtt fel, kétszer is állami gondozásba került. Először szobafestőnek tanult, később a Miskolci Rendészeti Technikumba járt, majd levelezőn végezte el a Debreceni Egyetemen a szociálpedagógia szakot. Korábban járőrként dolgozott a szülővárosában, ma már rendőr őrnagy és a Közszolgálati Egyetemen tevékenykedik, miközben a Károli Gáspár Református Egyetem joghallgatója. Irodalmi esteken neves művészek olvassák fel írásait, élettörténete szerepel, a Kiállok magamért! című ifjúsági előadásban.

Dr. Joubert Kálmán már az egyetemi évei alatt bekapcsolódott az embertani kutatásokba. Most egy olyan módszert dolgoztak ki, amellyel az elmúlt két évtized kutatási-fejlesztési munkája eredményeként megalkották az ÉFT (Érettség-Fejlettség-Tápláltság) percentilis-mátrix módszert, amely a méhen belüli, illetve az újszülöttkori tápláltság alapján, az újszülöttkori veszélyeztetettség jelzésére alkalmas. A halvaszületések száma így jelentősen csökkenthető lenne. 

Pócs Péter Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, grafikusművész, 1972-től kulturális, valamint 1989-től politikai és szociális tárgyú plakátokat tervez. 2008-ban létrehozta az egyszemélyes Magyar Plakátmagány Társaságot, melynek örökös tagja. „A plakát az én gyors, aktuális, vizuális üzenetem arról, mit gondolok, mit érzek. Plakátjaim a világgal folytatott végtelen dialógusom részei. A plakátom én vagyok. A plakát kordokumentum" – mondja.

Rozs Tamás zenész, zeneszerző, csellista, a Szélkiáltó zenekarral lett ismert, de dolgozott iskolai énektanárként, zeneterapeutaként, oktatott színészosztályokban zenei mesterséget és kreatív zenét. Írt bábszínházi zenéket, Mohácsi János 15 darabjában zenélt. 8 hónapot töltött Indiában tanulással.

2024. július 20. Klubdélelőtt (2024. július 20., szombat 09:00)
158:05
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa