„Ki

Erdei Zsolt, Madár, Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó, akit az 50. születésnapján köszöntöttünk.

Hangos levél a miniszterelnökhöz, Orbán Viktorhoz. A feladó Vajek Jutka, 86 éves, egykori televíziós szerkesztő-riporter.

A Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Abel- és Széchenyi-díjas Szemerédi Endre matematikus tétele is szerepel a Marguerite, a számok szerelmese című filmben, mégpedig úgy, hogy ő nem is tudott róla. Vendégünk a professzor és felesége, Kepes Anna, aki azt mondja, ha valaki egy matematikushoz megy feleségül, akkor meglepő próbatételek is keresztezhetik az oltárhoz vezető utat. Például neki egy svájci csokiról és egy sakktábláról szóló matekpélda megoldása volt a házasság feltétele.

Számadó Júlia műsorvezető, újságíró, a Klubrádió korábbi munkatársa, aki több, mint 10 éve felhagyott hivatásával, Angliában él, idősek gondozásával és családállítással foglalkozik.

Lévai Katalin szociológus, író, volt európai parlamenti képviselő legújabb könyve, A Kitagadott, két meghatározó irodalmi szereplőről, apáról és fiúról, Bródy Sándorról és Hunyadi Sándorról, és az ő bonyolult kapcsolatukról szól.

Garai Péter zenésszel ünnepeltünk, húsz éves az általa alapított Klezmerész együttes.

2024. június 08. Klubdélelőtt (2024. június 08., szombat 09:00)
157:13
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa