„Zajlik

Pankotai Lili pécsi diáklány a diáktüntetéseknek volt aktív szereplője és szervezője, bátor szónoklataival került a figyelem középpontjába. Emiatt kényszerült iskolaváltásra is. 2023 -ban megkapta a TASZ Szabad-díját. A díj átvételekor megköszönte volt iskolájának, hogy megmutatták, milyen nem szeretne soha lenni.

Gémesi Csanád világ-és Európa bajnok ezüstérmes kardvívó  olimpikon a párizsi olimpia után Fair Play díjra jelölték. Csanád nagyszerűen vívott, de a rossz bírói döntésekkel  elvették tőle a lehetőséget, hogy felérjen a csúcsra. A magyar sportdiplomáciának vajon milyen szerepe lehetne ilyen esetekben?

Vörös István József Attila-díjas költő, író, irodalomtörténész, esszéista, egyetemi oktató. Ebben a hónapban tölti be a 60. évét, de ebben a hónapban tartja meg az akadémiai székfoglalóját is, amelyben három könyvművet sorakoztat fel: az egyik Az egyetemsziget, majd Fodor Tamás előadásában a Nemet mondani átiratai, és végül a címadó verses regény, A megváltozott ember, amelyben a 60-as években születettek nemzedékének kudarcáról ír.

Péter Vladimir Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész ötvös-és szobrászművész, a MOME Doktori Iskolájának témavezető professzora. Művészcsaládban született, édesanyja a világhírű festőművész, Anna Margit, édesapja Péter Imre újságíró, műkritikus.

Földes András újságíró, videós, életművét Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, munkáit Hégető Honorka-díjjal  és sok más díjjal ismerték el. Munkássága főleg háborús és konfliktuszónákban forgatott riportjai révén ismert: tudósított többek közt Afganisztánból, Irakból, Nigerből, Iránból és Líbiából is. Az Ukrajna elleni orosz agresszió első napjától tudósított a háború eseményeiről. Forgatott Bucsában, a civil mészárlás helyszínén, Kijev lebombázott elővárosaiban, a metróban egy gyermekét szoptató kismamáról készült fotója az ukrán ellenállás nemzetközi jelképévé vált,  Ukrán Madonna néven. Legújabb filmje, Az éjszaka harcosai, amelyet az ukrán fronton forgatott.

2024. szeptember 14. Klubdélelőtt (2024. szeptember 14., szombat 09:00)
158:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa