„Klubrádió

Okszitán földre mentünk Sylvester Ádám építésszel, ahol egy eredeti és sértetlen várfallal és bástyákkal körbevett, középkori városkát, Aigues-Mortes-t (ejtsd:Egmort) látogattuk meg.

A Lánchíd négy oroszlánját elvitték a restaurátorok, hogy a jó öreg állatfigurákat megújítsák. Persze más is van, mi érdekes még a hídfelújításban, amiről Puskár Anett kommunikációs vezető beszélt.

Az EMKE – ki emlékszik arra, mit is takart ez a mozaikszó? Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesületet, amelynek székhelye a Blaha Lujza tér és a körút sarki épületben volt. De most nem erről, hanem a mellette, a '90-es évek elején felhúzott, és szintén e nevet hordozó modern irodaházról hallottunk Kelecsényi Kristóf művészettörténésztől.

A neobarokktól az art decoig terjed a zseniális Kozma Lajos életműve, aki mindössze 64 évesen, 1948. november 26-án halt meg. Gazdag munkásságáról Torma Tamás újságíró, építészeti szakíró emlékezett meg.

Vásárcsarnok és közösségi tér – a budapesti Hunyadi téri csarnok felújításáról és újragondolásáról hallhattunk a pályázatnyertes Archikon műhely két vezető építészétől, Nagy Csabától és Pólus Károlytól.

2021. november 27. Utcafront (2021. november 27., szombat 17:00)
52:59
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta