„Klubrádió

Ahol maga az építész lakik – immár több ilyen háztűznézőben voltunk Sylvester Ádám építésszel, aki ezúttal Sjoerd Soeters holland építész egészen különleges lakóházát mutatta be.

Ez az egykori jugoszláv, ma szerb nagykövetség háza. Csak így ismerjük, holott ez az Andrássy úti alapító villák közül az egyik legkülönösebb, az ún. Babocsay-villa, amiről Kelecsényi Kristóf művészettörténész árult el részleteket.

Tovább vadásztunk Bartha Dorka történész- újságíróval a budapesti vadonban – ezúttal elefántokra vadásztunk az épületek homlokzatain.

Egy ellipszis alaprajzú evangélikus templom, hatalmas harangtoronnyal. A hely Budakeszi, az Egy hely blog szerzője pedig – aki erről az épületről mesélt – Torma Tamás újságíró, építészeti szakíró.

Villa kertmozival, körpanorámával Budakalászon. Nem, ez nem hirdetés, mert nem eladó, hanem nemrég készült el, egy igényes megrendelő és egy hasonképpen igényes építész csapat szerencsés találkozásának gyümölcsét mutattuk be a tervező, Dobos András közreműködésével.

Soroksár barokk emlékei – nagyon is sok látnivaló van az egykori sváb faluból kinőtt városrészben, és ezt Zubreczki Dávid öntötte szavakba.

 

2021. október 30. Utcafront (2021. október 30., szombat 17:00)
47:54
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta