„Támogassa

A Berlini GalériaMies van der Rohe épülete – új sorozatában ezt mutatta be Sylvester Ádám.

Épületcsomagolás – ezúttal nem a világhírű bolgár származású művész, a két éve elhunyt Christo életművéről szólunk, hanem egy budapesti, valóságos épület becsomagolási technikáról, amit Torma Tamás fedezett fel.
Életműve egyik utolsó akciójaként Ráday Mihály megmentette, nem sokkal, egy évvel később most mégis bontani akarják Buda legendás vendéglőjét, a Márványmenyasszonyt. Kozár Alexandra épületsiratót tart.
 
101 éve alakult az Újpesti Torna Egylet és négy év múlva fel is avatták itt Magyarország első focistadionját. Ennek okán sokszor elhangzott, hogy a létesítményt a Tungsram legendás igazgatója, a világhírű Aschner Lipót alapította. De nem. Most megismerhettük az igazi alapítót Laszip Gábortól a város történetének kutatójától.
 
70 éves a legendás magyar Mesteriskola, az építészek önképző közössége. Hogyan szabadult ki az alapító kommunista rezsim karmai közül ez a szakmai intézmény, s miként őrizte és fejleszetett a modern európai építészet örökségét? – Golda János és Dévényi Tamás építészekkel beszélgettünk múltról, jelenről és egy kicsit a jövőről.
 
2022. június 04. Utcafront (2022. június 04., szombat 17:00)
50:51
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta