„Zajlik
A lényeg

3,5 milliárdos luxusvillát bérelt Dubajban Matolcsy György fia, Ádám

3/10/2024 07:38

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A házhoz legalább 8 fürdőszoba, medence és saját tengerpart-szakasz is tartozik.

Matolcsy Ádám június második felében – alig néhány héttel apja sajtótájékoztatója után egyéves bérleti szerződést kötött egy 3,5 milliárd forint értékű, 5 szobás, kétszintes luxusvillára, amely az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubaj pálmafa alakú szigetének egyik ágán épült – tárta fel a Direkt 36.

Ez a Direkt36 által megszerzett hivatalos dubaji dokumentumból derül ki, amely szerint az ingatlan bérleti díja egy évre 56 millió forintnak megfelelő dirham volt. A szigetnek ezen a részén

az ilyen típusú villák mindegyikéhez tartozik legalább 8 fürdőszoba, medence és saját tengerpart-szakasz is.

 
Matolcsy Ádám (Facebook)
 
 

A Direkt36 májusban egy nemzetközi tényfeltáró projekt keretében derítette ki, hogy a Matolcsy Ádám köréhez köthető, Future Holding nevű cég több értékes ingatlant is vásárolt Dubajban. Ez a cég előkerül a villa esetében is.

Az nem világos, hogy Matolcsy jelenleg is bérli-e az ingatlant. A jegybankelnök fia a portál érdeklődésére közölte, hogy 2021-ben elköltözött Magyarországról, hozzátéve, hogy 

"az életemet főként külföldi érdekeltségeimből és megbízásaimból fedezem, aminek nincsen köze se magyar se külföldi államnak”.