„Klubrádió
A lényeg

A Belügyminisztériumhoz vonulnak a tápszervásárláshoz támogatást követelő szülők

5/07/2023 18:36

| Szerző: Klubrádió

2023. július 05. A lényeg (2023.07.05.) Virágh Kitti
02:03
00:00

Petíciót indítottak és több száz oldalnyi aláírást visznek holnap Pintér Sándornak szülők, akik a tápszerek állami támogatásának csökkentése ellen tiltakoznak. Virágh Kitti azt mondta a Klubrádiónak, a kormány jelentősen csökkentette a tápszerek támogatását, ami oda vezetett, hogy egyik hónapról a másikra drasztikusan emelkedett az áruk. Havonta 3-4 doboz tápszerre van szüksége a kisfiának, vagyis jelenleg 14 ezer forintot fizet az eddigi 10-12 ezer helyett.

A kétgyermekes édesanya annyira felháborodott a dráguláson, hogy májusban levelet írt Novák Katalin köztársasági elnöknek. 22 nappal később a Sándor-palota válaszolt. Azt írták, megértéssel olvasták a levelét, majd hozzátették, a köztársasági elnöknek jogszabályi felhatalmazás hiányában segítő szándéka ellenére nincs lehetősége arra, hogy a konkrét ügyet kivizsgálja. A levelet azzal zárták, hogy az édesanya kérését továbbították az ügyben illetékes belügyminisztériumhoz.

A Virágh Kitti által indított online petíciót már 6800-an írták alá, aminek célja, hogy állami támogatást kapjanak a tápszervásárláshoz.

A demonstráló szülők csütörtökön 10 óra 30 perckor gyülekeznek a Deák téri evangélikus templom előtt, majd gyermekeikkel közösen elsétálnak a Belügyminisztérium épületéhez és ott átadják petíciójukat – mondta az édesanya. 

A riport hanganyagát meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.