„Zajlik
A lényeg

A botrány után lelépett Varga Judit férje a diákhitel központtól

28/02/2022 11:44

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Magyar Péter saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a cég éléről. A vezérigazgatói feladatokat keddtől Havelda Balázs, a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese veszi át - tájékoztatta az MFB hétfőn az MTI-t.

NEK - Zárómise a Hősök terén
 
NEK - Zárómise a Hősök terén
 
Budapest, 2021. szeptember 12. Varga Judit igazságügyi miniszter az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Jobbról Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

Magyar Péter 2018 óta vezette a társaságot, irányítása alatt 70 ezer forintról 150 ezer forintra emelkedett a havonta igényelhető szabadfelhasználású diákhitel összege.

Az idén robbant ki, hogy a Diákhitel központra rászálltak "bűnözői körök", amelyek szegényebb, képzetlenek fiatalokat arra vettek rá, hogy tanulónak jelentkezzenek, és felvegyék a diákhitelt. A pénz a megbízóknál maradt, a hitel pedig a felvevők nyakán, ezután a Diákhitel központ megváltoztatta a felnőtt- és szakképzésben résztvevők hiteleire vonatkozó szabályozást. Hogy Varga Judit férjének váratlan lemondása összefüggésben van-e a botránnyal, arról nem írt az MTI.