„Ki
A lényeg

A CBA egyik volt kistulajdonosa ölhette meg Deutsch Tamás apósát

14/06/2022 10:03

Az RTL szerint B. István gyilkolta meg egy vadászkéssel Lazsányi László volt labdarúgót, aki Deutsch Tamás apósa volt. Az RTL Híradója szerint az 57 éves B. István korábban a CBA kisebbségi (0,083 százalékos) tulajdonosa volt, de vagyonát teljesen elveszítette.

 
Illusztráció Fotó: Police.hu
 

 

B. István egy tartozás miatt a vagyonát átiratta egy számára szinte teljesen ismeretlen férfira, aki külföldi egzitikus utazásokon férkőzött a bizalmába. B. ezt azért tette, mert egy elszámolási vita miatt tetemes összeget követeltek tőle, és félt, hogy mindenét elveszíti. B. aztán később hiába akarta az átiratott vagyont visszaszerezni, mivel az átadásról nem készült semmilyen hivatalos papír, és időközben meg is romlott a kapcsolata az utakon megismert férfival, az nemet mondott, és megtartotta a vagyont. B. István 2016-ban rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

Mivel nem tudta visszaszerezni a vagyonát, lecsúszott, majd amikor az albérletéből is kipakolták, és a főbérlő képviselője számon kérte, mert ennek ellenére visszajárt az ingatlanba, tavaly decemberben ledöfte őt a munkásszállóként üzemelő Nánási úti épületben, ahol B. lakást bérelt. Az RTL a nyomozati anyagok alapján azt írta, B. István hónapok óta nem fizetett, a 66 éves Lazsányi László pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, a férfi vissza-visszajárt, és leverte a zárat.

A gyilkosság napján is felfeszítette a zárat. Amikor ezt Lazsányi megtudta, a helyszinre sietett és számonkérte a férfit, aki azzal a vadászkéssel, amivel betört a lakásba, megölte őt. B. szerint nem akart ölni. B. Istvánra elmeorvosi vizsgálat vár, az ügyvédje szerint ugyanis felmerült, hogy nem méri fel tettének súlyát.