„Klubrádió
A lényeg

A Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán egyéni képviselőként indul a XIII. kerületben

24/04/2024 20:05

| Szerző: Klubrádió

Ádám Zoltán, a tavaly októberben a Budapesti Corvinus Egyetemről rendkívüli felmondással elbocsátott oktató független képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson Budapest XIII. kerületében, az újlipótvárosi 2. választókerületben – derül ki közleményéből.

Ádám Zoltán 16 éve él a kerület ezen részén családjával, közlése szerint azért indul, mert szeretne alternatívát nyújtani a 22 éve hivatalban lévő, de a választókerülettel „nem igazán élő kapcsolatban lévő” jelenlegi képviselővel szemben. Helyi civilekkel és aktivistákkal készül majd a kampányra, igyekszik minél több emberrel találkozni a választókerületben, ahol közel hatezer választó él.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, idén januártól a Corvinusról kirúgott egyetemi docens főtanácsadóként segíti Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere munkáját. Ádám Zoltán a Klubrádiónak elmondta: főtanácsadói pozíciója mellett nem hagy fel az oktatással, továbbra is részt vesz egy menekültek oktatásával foglalkozó programban, ahol önkéntesként közgazdaságot oktat.

A Budapesti Corvinus Egyetem október 24-én azonnali hatállyal bocsátotta el Ádám Zoltánt. Ő volt az az oktató, aki ellen múlt év elején etikai vizsgálatokat kezdeményeztek, miután egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket. Az első vizsgálatok még neki adtak igazat, végül azonban kirúgták. Elbocsátása után Ádám munkaügyi pert indított, a diákok pedig többször is tüntettek, hogy a docenst vegyék vissza.