„Zajlik
A lényeg

A fiatalok térdre kényszerítenék a zöld bárókat - Strasbourgban szólt be a kormánynak Magyar Péter

8/10/2024 07:59

| Szerző: Klubrádió

Hathatós segítséget kért a fiatal magyar gazdáknak a Tisza Párt az Európai Parlament agrárügyekkel foglalkozó szakbizottságában, ahol az Európai Unió magyar elnökségének képviseletében Nagy István agrárminisztert hallgatták meg.

Magyar Péter EP-képviselőt az atv.hu idézte, aki azt firtatta, hogy a kormány szavakban a fiatal gazdálkodók támogatása mellett van,  de csupán az uniós agrárpénzek körülbelül 2 százalékát fordítja erre a célra.  Mint kifejtette, már a 13 évvel ezelőtti magyar uniós elnökség is célul tűzte ki a fiatal gazdálkodók támogatását, de az azóta eltelt időszakban a magyar gazdálkodók átlagéletkora rohamosan nőtt, és a fiatal gazdák aránya az EU átlag alatt van.

Magyar Péter a meghallgatáson úgy vélekedett, hogy a vidék demográfiai válságát kezelni kell, az EU-ban és Magyarországon egyaránt.

 
Magyar Péter/Facebook
 

 

A Tisza EP-képviselője azt hangoztatta, hogy a jelenlegi magyar kormány nem érdekelt a hosszútávú kihívások kezelésében, hiszen a fiatal, innovatív gazdák versenyre kényszerítenék a fideszes zöld bárókat, akik kényelmesen megélnek a sokat szidott Európai Unió által nyújtott támogatásokból. Mindeközben nem fejlesztenek, nem teremtenek munkahelyeket, és nem növelik a vidéki lakosság jövedelmét. Emiatt a fiatalok nagy része a városokba vándorol" - fogalmazott a politikus.