„Zajlik
A lényeg

A kisgyereket felrúgó karateedző nagyon sajnálja, hogy elvesztette Orbán Viktor bizalmát

20/07/2024 21:48

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A karateedző, aki úgy felrúgott egy hét és fél éves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek fejjel esett a földre, az RTL-nek azt mondta: szerinte a fiúban semmilyen lelki nyom nem maradt, és akár szívesen labdázna vele, ha a család ezt engedi. Beszélt arról is, hogy Orbán Viktornak mindenben igaza volt, amikor elítélte, amit tett, és sajnálja, hogy elvesztette a miniszterelnök bizalmát is.

„Teljesen vállalhatatlan. Életem legsötétebb pillanata. Én soha többé gyerekeket, illetve karatét nem fogok oktatni” – nyilatkozta az RTL-nek A. Tibor, akiről a héten derült ki, hogy a szolnoki kalandparkban előbb a kezénél fogva elrángatott a többiektől, majd felrúgott egy fiút úgy, hogy a gyerek megpördült a levegőben és a fejére érkezett.

Most úgy emlékezett vissza az agresszióját követő eseményekre: rögtön utána beszélgetett a fiúval, bocsánatot kért tőle, majd „a tenyeremen hordtam, és nagyon jó barátságot kötöttünk”. Emiatt úgy gondolja, hogy a fiúban „semmilyen lelki nyom nem maradt”, de mivel ezt nem tudhatja biztosan, bocsánatot fog kérni a családtól is. A kisfiú édesanyja viszont szintén az RTL-nek korábban azt mondta, gyerekétől úgy hallotta, hogy az edző, miután földre vitte, leöntötte vízzel, fölrángatta és azt kérdezte tőle: „mi vagy te, lány?”.

A karate tanításától örökre eltiltotta a szövetség a férfit, azt viszont megígérte: ha a gyerek családja arra kéri, akkor terápiás jelleggel is segítséget nyújthat. „Attól nem vagyok eltiltva, hogy egy családi ház kertjében labdázzak egy kisfiúval” – mondta.

Az eset után A. Tibor több volt tanítványa is azzal vádolta meg, hogy agresszív nevelési stílusban vezette az edzéseit, a volt barátnője pedig arról beszélt, hogy többször bántalmazta őt. Erre úgy reagált: az edzések „a harcművészeti szellemiségnek megfelelő módon, sportszakmailag és pedagógiailag helyes módon” történtek, aki pedig bántalmazással vádolja, azt be fogja perelni, mert szerinte ezek nem igaz állítások.

A jelenleg Spanyolországban tartózkodó férfi azt is elmondta: Orbán Viktornak mindenben igaza volt, amikor elítélte, amit tett. „Nagyon sajnálom, hogy az ő bizalmát is elveszítettem” – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy családja több fenyegetést kapott az eset óta, és szeretné, ha a „gyerekvédők” az ő négyéves kisfiát is megvédenék.