„Zajlik
A lényeg

A lengyelek magyarul is kampányolnak az ukrajnai orosz invázió megállításáért

26/04/2022 16:09

| Szerző: Klubrádió

Lengyelország plakátokkal és közösségi médiás kampánnyal szeretné áttörni „az európai közöny falát” a háborúval kapcsolatban, így Magyarországra is eljuttatják háborúellenes kampányukat – írja a hvg.hu.

#StopRussiaNow néven indított háborúellenes, Ukrajna-párti tájékoztató és adománygyűjtő kampányt a lengyel kormány, amellyel az a célja, hogy felhívja a figyelmet mind a háborúra, mind pedig arra, hogy bárki tehet a háború ellen – olvasható a hvg.hu-n. „A #StopRussiaNow kampány azok sikolya, akiket szülővárosaik utcáján brutálisan gyilkoltak meg” – áll a portálhoz eljuttatott közleményben. A kampány nyolc nyelven, köztük magyarul is elindult.

A kampány középpontjába az ukrán gyerekeket állították: az oldal legelsőként feltűnő információja szerint a háborúban már 208 gyerek vesztette életét és 386 sebesült meg.

Mateusz Morawieczi lengyel miniszterelnök közölte, több európai országban is népszerűsíteni fogja a kampányt, hogy emlékeztesse Európát mindarra, ami jelenleg Ukrajnában történik. „Ennek a kampánynak egy üzenete van, hogy elég a kibúvókból Ukrajna megsegítésével kapcsolatban – mondta Morawiecki –, elég a valódi segítségnyújtás elkerüléséből, valamint ezek blokkolásából. (…) Most kell megállítanunk Oroszországot, ehhez pedig át kell törnünk az európai közöny falát”.

A kampány nyolc nyelven (angol, német, francia, olasz, magyar, bolgár, görög és holland) jelenik meg április 23-a óta, és két hétig tart az utcákon plakátok formájában, valamint a közösségi média platformjain.

Ez a szöveg például az orosz olaj és gáz vásárlásának leállítására szólít fel az ostromlott Mariupol egyik tanácsosát idézve:

Kiemelt kép: https://stoprussianow.eu/hu/