„Zajlik
A lényeg

A Madách gimnázium tantestülete elfogadhatatlannak tartja, hogy kirúgták az igazgatót

28/08/2024 17:21

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A budapesti Madách Imre Gimnázium tantestülete elfogadhatatlannak tartja, hogy a Belügyminisztérium szerdán azonnali hatállyal kirúgta az iskola igazgatóját, Mészáros Csabát.

Az iskola Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatukban azt írták: „Megdöbbenéssel és mélységes felindultsággal értesültünk arról, hogy intézményünk igazgatóját, Mészáros Csabát, aki 24 éven keresztül kiemelkedő eredményességgel vezette iskolánkat, felmentették. Mindez a tanév megkezdése előtt három munkanappal, a legfontosabb feladatok megszervezése közepette történik. Álláspontunk szerint a rendelet adta kereteken belül hoztunk döntést a digitális eszközök iskolai használatáról. A felmentés tényét, annak indoklását és módját elfogadhatatlannak tartjuk.”

Délelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát a Belügyminisztérium. „Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt” – indokolt a BM. Azóta kiderült, hogy tüntetést szerveznek a Belügyminisztérium elé hétfőn kilenc órára a Madách igazgatójának kirúgása ellen tiltakozók – közölték a Facebookon. Ne hagyjuk, hogy bármit megtehessenek! – üzenik a szervezők.

Az ügy előzménye, hogy a VII. kerületi Madách Imre Gimnázium vezetősége bejelentette: az új tanévben nem veszik el a diákok mobiltelefonjait és más digitális eszközeit a tanítás előtt, hiába kötelezi őket erre rendelet.