„Zajlik
A lényeg

A Madách Imre Gimnázium leváltott igazgatója: Aki demonstrál, nem értem teszi, hanem az iskoláért

29/08/2024 10:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

"Aki demonstrál, nem értem teszi. Magáért, az iskolájáért és a gyermekei jövőjéért. Nem én kerültem méltatatlan helyzetbe. Én azt tettem, amit tennem kellett" – írta igazgatói minőségében utolsó Facebook-bejegyzésében Mészáros Csaba.

"Felmentettek az igazgatói pozíció alól. Jövőre a Madách tanára leszek, és kedvemre úgy zárom a pályámat, ahogy elkezdtem: tanítok. Nincs ennél nagyobb és felszabadítóbb boldogság" – írta igazgatói minőségében utolsó Facebook-bejegyzésében Mészáros Csaba. A Madách Imre Gimnázium igazgatóját azután váltották le, hogy az iskolában úgy döntöttek, nem veszik el a diákoktól a mobiltelefonokat.

Szerinte azok a médiumok robbantották ki a felmentésével járó helyzetet, akik a Madách augusztus 19-ei közleményét 26-án szemlézték. „Mert Maruzsa államtitkárnak augusztus 22-én már elmondtam, hogy ezt a közleményt már kitettük. Akkor (és később sem) neki nem volt ellenvetése, mert »milyen mesteri a rendelet, hogy ezt is engedi.« Ha nincs a médiafelhajtás, nem mentettek volna fel. Mert nem a tények számítanak, hanem a botrány és a precedens.”

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, Mészáros felmentésének hírére szerdán több százan tüntettek a Madách Imre Gimnázium előtt, illetve hétfőre tüntetést hirdettek a Belügyminisztérium épülete elé is. Mészáros szerint „aki demonstrál, nem értem teszi. Magáért, az iskolájáért és a gyermekei jövőjéért. Nem én kerültem méltatatlan helyzetbe. Én azt tettem, amit tennem kellett.”