„Támogassa
A lényeg

A Madách gimnázium tanárai és diákjai segítséget ajánlanak a felvételizőknek

5/01/2023 08:54

| Szerző: Klubrádió

Ingyenesen segítenének a budapesti Madách Imre Gimnázium tanárai és diákjai a hátrányos helyzetű vidéki diákoknak felkészülni a felvételire, bárhova is szeretnének is felvételt nyerni.

"A budapesti Madách Imre Gimnázium érzi annak társadalmi felelősségét, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben segítséget nyújtson olyan, a fővárosnál kevesebb lehetőséggel rendelkező térségekben élő 7-8. osztályos tanulóknak, akik képességeik alapján gimnáziumban (később egyetemen vagy főiskolán) tudnák folytatni tanulmányaikat" – írja az iskola a Facebookon. 

Az iskola tanárai, és 10-11 évfolyamos diákjai arra tesznek vállalást, hogy felkészítsék az első sorban nem budapesten tanuló diákokat a felvételire. Hangsúlyozták, hogy nem csak azoknak segítenének, akik a Madáchba szeretnének felvételt nyerni.

A gimnázium nevelőtestülete és 10-11. évfolyamos diákjai egyrészt személyes találkozásokban, másrészt online formában szaktárgyi segítséget adnának elsősorban a felvételi szempontjából lényeges magyar, matematika és idegen nyelv (angol, német) tantárgyakból.

Az iskola több tanára és diákja részt vett a tiltakozásokban.