„Köszönjük,
A lényeg

A Mediaworksre bízták a Pesti Srácokat

3/07/2024 12:12

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője és a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnöke, Vaszily Miklós között évek óta súrlódások voltak. 

A Media1 megerősített információi szerint a pestisracok.hu kiadói jogai maradtak ugyan a Vaszily Miklóshoz, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnökéhez tartozó Media Vivantis Zrt.-nél, de a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) cége,

a Mediaworks Hungary Zrt. végzi július elsejétől a tartalomgyártást a PestiSrácok oldalán.

Vagyis Huth Gergely és csapata átkerült júliustól a Mediaworks Hungary-hoz, ezentúl tehát a szerkesztőség tagjai a Mediaworks alkalmazásában tevékenykednek.

Augusztus 20. - Kitüntetéseket adott át az állami ünnep alk
Huth Gergely lovagkeresztet vesz át Kásler Miklóstól. Fotó:MTI/Kovács Attila
 

Sajtóperek esetén továbbra is a Media Vivantis Zrt.-t idézi be a bíróság, a jogi felelősség az övék marad, de vesztes perek esetén elszámolnak a Mediaworks-szel.

a Media1 úgy tudja: a változásokban szerepe volt annak, hogy Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője és a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnöke, Vaszily Miklós között évek óta súrlódások voltak. Vaszily a hírt megerősítette, és hozzátette: a Media Vivantis a műsorgyártásra kíván fókuszálni, 

"a PestiSrácok működtetése profilidegen volt."