„Zajlik
A lényeg

A megkéselt rendőr elhagyhatja az intenzív osztályt

26/12/2020 18:16

| Szerző: MTI/Klubrádió

Elhagyhatja az intenzív osztályt az a rendőr, akire késsel támadt egy férfi csütörtökön Újpesten - hangzott el az állami tévé Híradójában.

Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója azt mondta: a 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani.

A "szerencsén és az ellátást végző orvosokon múlt az élete" – így fogalmazott a főigazgató. Hozzátette, hogy ha egy nagyobb eret ért volna szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta. Fontosnak nevezte azt is, hogy egy olyan orvoscsapat végezte az ellátást, amelynek katonaorvosként harctéri sérülések ellátásában is nagy tapasztalata van.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője korábbi sajtótájékoztatóján elmondta: egy zavartan viselkedő férfi támadt egy negyedik kerületi társasházban a kiérkező járőrpárosra, és az egyik rendőrt többször megszúrta. Társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt. A rendőrnő fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. Őt már korábban kiengedték a kórházból.