„Zajlik
A lényeg

A WizzAir újabb adagot adhat ki az éves bérletéből, amivel elvileg korlátlanul lehet repülni

22/08/2024 13:53

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A WizzAir fontolgatja, hogy újabb adagot adna ki az éves bérleteiből, amikkel elvileg korlátlanul lehet repülni, és az első 10 ezer darab 48 óra alatt elfogyott – erről ír a 444.hu a Bloomberg nyomán.

Egy ilyen bérlet 499 euróba, vagyis csaknem 200 ezer forintba került. Csavar a dologban, hogy az éves bérletet vásárlók ugyanakkor csak három nappal az indulás előtt foglalhatnak a járatokra, illetve minden egyes foglalás után még 10 eurós foglalási díjat kell fizetniük. Emellett a tagság nem tartalmazza a poggyász és az ülőhely kiválasztásának díját.

A légitársaságnak szüksége van a jó marketingre: a WizzAir ugyanis nemrég kényszerből megvágta idei éves profitvárakozását azt követően, hogy több gépe is különböző hajtóműhibák miatt a földre kényszerült, így átmenetileg kiesett a forgalomból. A légitársaságot ezenfelül a jegyárak nyári csökkenése is sújtja, csakúgy, mint többi szektorális versenytársát.

Michael O’Leary, a nagy rivális Ryanair vezére pont ezért nemrég egy ócska marketinges átverésnek nevezte a Wizz Air promóját, hozzátéve, hogy szerinte a háromnapos foglalási megkötés miatt sokak számára egyáltalán nem lesz hely az előre kinézett járaton. O’Leary kommentjei egyébként a Wizz Air szerint nemcsak provokatívak, de egész egyszerűen pontosnak sem tekinthetők – írta a Világgazdaság.