„Zajlik
A lényeg

Áder 720 négyzetméteres villába vonul vissza nyugdíjasnak, élete végéig fizetjük az ellátását

14/04/2022 07:25

| Szerző: Klubrádió

Hivatali idejének letelte után, májusban Áder Jánosnak el kell költöznie a köztársasági elnöki rezidenciából. De ne féltse senki, hogy mi lesz a Fidesz-alapító Áderrel, hiszen az adófizetők élete végéig fényűző életet biztosítanak neki, és csak pár száz méterrel fog arrébb költözni.

Választás 2022 - Leadta szavazatát Áder János államfő
 
Választás 2022 - Leadta szavazatát Áder János államfő
 
Budapest, 2022. április 3. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

 

A 24.hu megírta, hogy Áder "egy újjávarázsolt és kibővített rezidenciát kap otthonául". Egy kormányrendelet pedig abban is segített neki, hogy az építései engedélyeket is megkapja, ha egyszer már "nagyobb lett a ház, mint amekkorát építeni lehetett volna a XII. kerületi előírások szerint".

Az ingatlan, ahol Áder tengetni fogja jól megérdemelt nyugdíjas éveit 720 négyzetméteres, a Svábhegyen, a XII. kerületben, a Béla király út 3/a szám alatt. A ház már majdnem kész van, az utolsó simításokat végzik a munkások, írja a lap. A villa mérete kétszerese az eredetileg ott álló háznak, és liftet is építettek az épületbe.

Áder Jánosnak a vagyonnyilatkozata szerint két budai lakása is van: egy 135 négyzetméteres, 55 négyzetméteres óriásteraszos II. kerületi ingatlan mellé 2019-ben egy 125 négyzetméterest vásárolt szintén a II. kerületben, ezeknek fele részben tulajdonosa. Emellett Kisorosziban egy 75 négyzetméteres házzal is rendelkezik, ennek a negyede az övé.