„Zajlik
A lényeg

Akkumulátorgyártáshoz használt oldószer gyártása ellen tiltakoztak Hevesen

4/09/2024 15:03

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A hírek szerint a város határában megépíteni tervezett vegyiüzem megvalósítása ellen tartottak demonstrációt kedd este Hevesen a polgármesteri hivatala előtt a Sikeres Hevesért Mozgalom szervezésében.

A megmozduláson Csárdi Antal országgyűlési képviselő, az LMP frakcióvezető-helyettese elmondta: Magyarországból szeméttelepet csinálnak és e folyamat legújabb állomása Heves, ahol egy akkumulátorgyártáshoz szükséges oldószer gyártását tervezik. Kijelentette, maga az akkumulátorgyártás mindent megmutat abból, hogyan fogják a jelenlegi döntéshozók tönkretenni az országot személyes gazdasági érdekeik mentén.

Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: a tervezett beruházás elsősorban a városban és a térségben élők gyermekeire, unokáira jelent majd valós veszélyt, ezért a tiltakozás folytatására és összefogásra szólította fel a helyieket. Az eseményen elhangzott: a beruházás ellen eddig mintegy 2200 aláírás gyűlt össze.

Egy magzatkárosító vegyületet terveznek gyártani Hevesen – hívta fel rá a figyelmet Csárdi Antal. Az LMP-s politikus a Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy szerinte ma hazánkban nincs igazi környezetvédelem, az illetékes hatóság pedig a kormány befolyása alatt áll.

2024. szeptember 04. A lényeg (2024.09.04.) Csárdi Antal
00:44
00:00