„Klubrádió
A lényeg

Argentina nyerte a Copa Americát, Messi lett a legjobb játékos

11/07/2021 12:57

| Szerző: Klubrádió

Míg Európában mindenki a vasárnap esti futball EB-döntőre figyel, addig a Copa America véget is ért: Dél-Amerika bajnoka Argentina.

Szombaton hajnalban a híres Maracana stadionban Rio de Janeiroban a hazai brazil válogatottat 1-0-ra legyőzte az argentin csapat. A koronavírus-járvány miatt csak hétezer szurkolót engedtek be a hajdan legnagyobbnak épített stadionba, és a főleg brazilokból álló közönség szomorúan konstatálta, amikor a 22. percben De Paul hosszú indítása után Di Maria a kapuba emelt. Erre a gólra pedig már nem tudott válaszolni a meccs hátralévő részében a házigazdának beugrott Brazília válogatottja, hiába lőttek többet kapura és hiába birtokolták 60%-ban a labdát.

A kék-fehér válogatott így 28 év után újra Copa-győztes.

A torna legjobb játékosának a 34 éves Lionel Messit választották, akinek ez volt a válogatottal az első tornagyőzelme. Messi nemcsak a legjobb játékos lett, de a kolumbiai Luis Diázzal egyyütt ők lőtték a legtöbb gólt (4-et), valamint Messi adta a legtöbb gólpasszt, övé volt a legtöbb lövés és a kapura tartó lövés is.