„Zajlik
A lényeg

"Ártó szándékú" közadatigénylés Újpesten

9/08/2024 13:34

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A Kutyapárt leendő önkormányzati képviselői az ötmillió forint feletti szerződésekre lettek volna kíváncsiak, de az újpesti jegyző szerint visszaélésszerű volt az adatigénylésük.

A Kutyapárt két leendő újpesti önkormányzati képviselője, Nagy Dávid és Bauer Béla kikérte az önkormányzattól az 5 millió forint feletti szerződéseket. A jegyző szerint ez "kifejezetten ártó szándékú", "rossz értelemben vett öncélú" akció, amivel kifárasztják a közfeladatot ellátó szervet, vagyis az önkormányzatot. Tehát arra hivatkozva tagadta meg a válaszadást, hogy a leendő képviselők visszaélésszerűen gyakorolták a közérdekű adatokhoz fűződő jogaikat – derül ki abból a levélből amit Nagy Dávid, aki egyben a Kutyapárt igazgatója is töltött fel közösségi oldalára.

"Kikértünk minden 5 millió feletti szerződést, hogy bemutassuk nektek az érdekesebbeket és feltöltsük az önkormányzat helyett a saját weboldalunkra" – írta bejegyzésében Nagy, hozzátéve, hogy mivel első körben egyben nem adták ki a szerződések scannelt példányait, Bauer Bélával közösen beadták az igénylést egyesével, 88 e-mail elküldésével. Erre érkezett a Nagy által feltöltött válaszlevél a jegyzőtől.

Via Telex