„Zajlik
A lényeg

Árvíz: Magyar Péter gumicsizmában ajánlott kondizás helyett homokzsákpakolást Orbánnak

15/09/2024 14:50

| Szerző: Klubrádió

"Az aktuális hajóskapitánynak a parancsnoki hídon van a helye, a kettőnk parlamenti vitáját pedig tegyük át egy későbbi időpontra" – javasolta a Tisza Párt elnöke.

Facebookos videóüzenettel jelentkezett vasárnap Magyar Péter a Komárom-Esztergom vármegyei Neszmélyről, ahol lakóházakat is veszélyeztet az egyre erősödő dunai árhullám. A Tisza Párt elnöke 30–40 szimpatizánssal azért választotta az árvízi védekezésre éppen ezt a települést, mert a község polgármestere felhívásában civilek segítségét kérte a veszélyhelyzet elhárításához. Magyar és a pártszimpatizánsok homokzsákokkal igyekeznek eltorlaszolni a vasúti töltés alatti átjárókat – így akadályozva meg, hogy a Duna ezeken a részeken veszélyeztesse a lakott területeket.

A Tisza Párt elnöke gumicsizmában és lapáttal a kezében beszélt arról, hogy több száz önkéntes jelentkezett már náluk, akiket igyekeznek oda irányítani, ahol a legsúlyosabb a helyzet az árvízi védekezésben Közölte: eredeti terveik szerint a tiszás képviselők hétfőn indultak volna ki Strasbourgba, az Európai Parlament plenáris ülésére, de az árvízi helyzetre való tekintettel megpróbálják áttetetni a repülőjegyeiket, és holnap is folytatják az önkéntes munkát a gátakon.

Magyar Péter a videóban felszólította Orbán Viktort, hogy ő se utazzon el Strasbourgba, ahol a kormányfő is részt venne az európai parlamenti vitán, hanem az árvízi veszélyre hivatkozva maradjon itthon, és személyesen irányítsa a védekezést.

"Az aktuális hajóskapitánynak a parancsnoki hídon van a helye, a kettőnk parlamenti vitáját pedig tegyük át egy későbbi időpontra" – javasolta Magyar Péter.

Az ingben kondizó miniszterelnöknek odaszúrva megjegyezte:

„Több százezer homozsákot kell megtölteni. [...] Talán jobb is ez az edzés, mint ha valaki egy szürke ingben mondjuk Arnold Schwarzeneggerrel lemegy egy konditerembe.”

(via 24.hu)