„Zajlik
A lényeg

Hitelesítette a Kúria a Fidesz egyik népszavazási kérdését

9/11/2021 08:26

| Szerző: Klubrádió

A Varga Zs. András Kúria-elnök által vezetett háromtagú tanács döntése szerint lehet országos népszavazás tárgya a következő kérdés: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”.

Ha lesz népszavazás, akkor ez az irányított kérdés is szerepelni fog a szavazólapon. A végzés szerint: „A népszavazásra javasolt kérdés vizsgálata során figyelemmel kell lenni arra, hogy az egyértelműség követelményének következetes érvényesítése nem vezethet oda, hogy valamely tárgykört a teljesíthetetlen követelmények megfogalmazása által az NVB vagy a Kúria ténylegesen kizárjon a népszavazásra feltehető kérdések köréből”

A Kúria döntése jogerős, ellene további jogorvoslatnak nincs helye – írja a Népszava.

NEK - Zárómise a Hősök terén
Budapest, 2021. szeptember 12. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Balról Varga Zs. András, a Kúria elnöke, jobbról Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. MTI/Máthé Zoltán
 
 

Eddig egy kérdést elkaszált a Kúria: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?”. A kormány alkotmányjogi panaszban támadta meg ezt, mondván a Kúria végzése sérti az Alaptörvényben foglalt tisztességes eljáráshoz való jogot.

Dr. Nehéz-Posony Kata, a TASZ munkatársa nyilatkozott a Klubrádiónak:

2021. november 09. Nehez_Posony_Kata_Tasz_kerdes_21.11.09.
01:28
00:00