„Zajlik
A lényeg

Alapjogi terveiről tájékoztatta orosz kollégáját a magyar ombudsman

30/08/2021 14:12

| Szerző: Klubrádió

Oroszországi emberi jogi főbiztosával online megbeszélést folytatott a magyar alapvető jogok biztosa. A 444 szerint Kozma Ákos augusztus 25-én "tájékoztatta az Oroszországi Föderáció emberi jogi főbiztosát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kiemelt feladatairól, hatásköreinek bővüléséről. Ezt követően Moszkalkova és Kozma közösen áttekintették a jövőbeni együttműködés részleteit, illetve megerősítették az Európai Ombudsmani Intézet 2021. szeptember 2–3. között Újvidéken megrendezésre kerülő közgyűlésének a keretében történő személyes egyeztetésük időpontját” - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Kozma Ákos
 
Budapest, 2021. június 8. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa előterjesztőként szólal fel az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2020. évi tevékenységéről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021.június 8-án. MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos
 

Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkova korábban az „erkölcs elleni támadásként” jellemezte a Pussy Riotot, Alekszej Navalnij orvosi kezeléséről és fogva tartásának körülményeiről pedig azt állította, hogy azok megfelelnek a nemzetközi sztenderdeknek, írja a 444 a Pendulum blog alapján.

Az alapvető jogok biztosa nemzeti emberi jogi intézményi “A” státuszának elvételét javasolt nyáron az ombudsmanok világszövetsége.