„Köszönjük
A lényeg

Az államosított meddőségi klinika professzora szerint vele is beszélgethetne Novák Katalin a népesedésről

27/09/2023 13:43

| Szerző: Klubrádió

Novák Katalin Elon Muskot a magyar családpolitika új szövetségesének nevezte a találkozójuk után. Kaáli Nagy Géza, az államosított meddőségi centrum professzora örülne, ha vele is szóba állna népesedési ügyekben a köztársasági elnök.

A Kaáli Intézet meddőségi centrum professzora szívesen részt vett volna a Demográfiai Csúcson, vagy ha már oda nem hívták meg, elbeszélgetett volna a meddőségkezelésről és  annak demográfiai jelentőségéről a köztársasági elnökkel – számolt be a 444.hu. Kaáli Nagy Géza mindezt annak kapcsán hozta szóba, hogy Novák Katalin – aki a rendezvényre meghívta Elon Muskot is – aki biotech vállalatot is vezet és szeret megnyilvánulni népesedési kérdésekben is. Miután Musk lemondta a részvételt, kedden Texasban találkozott a techmilliárdossal. 

„Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját” - mondta Novák a találkozó után.

Az államosított Kaáli Intézet professzora így kommentált:

„Szívesen részt vettem volna ezen a Csúcson, hiszen mindig szívemen viseltem a magyar demográfia sorsát, de ha már nem kaptam meghívást a rendezvényre, örömmel találkoznék én is a köztársasági elnök asszonnyal a dörgicsei Kaáli Autó Motor Múzeumomban. Itt ugyan Teslák nincsenek kiállítva, de sok más világritkaság megtekintése mellett beszélgethetnénk a hazai meddőségkezelésről, és annak demográfiai jelentőségéről. Ebben a témában régi szövetségese vagyok Magyarországnak, amelynek elismeréseként egy korábbi államfő Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesített” - idézte a 444.hu a professzort.

 
Kaáli Nagy Géza
 
Forrás: Wikipédia
 
 

A Demográfiai Csúcsra ugyan kaptak meghívót magyar szakemberek, a listából nem először maradt Kaáli Nagy Géza professzor, akinek köszönhetően intézeteiben 30 év alatt 30 ezer gyerek született.

A kormány 2019 és 2021 között állami fenntartás alá vonta az összes magyarországi meddőségi klinikát, arra hivatkozva, hogy gazdasági-finanszírozási visszaélések történtek. A Kaáli Intézet szerint alaptalan a vád, szakemberek pedig úgy vélik nem volt szakmai alapja a döntéstnek.