„Zajlik
A lényeg

Az egészségügyet, lakhatási problémákkal küzdő embereket és állatmenhelyeket is támogat pénzjutalmából Losonczi Dávid birkózó

4/10/2024 21:38

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

"Megvan mindenem, tizenhatmillió forinttal nem lennék se több, se kevesebb, azoknak az embereknek viszont nagy szükségük van rá, akiknek ezt adom" – mondta Losonczi Dávid, világbajnok és olimpiai 5. helyezett birkózó.

Losonczi Dávid kötöttfogású birkózó az MTI híre szerint 15 millió 700 ezer forintos olimpiai jutalmát, amelyet ötödik helyéért kapott, kiegészítette 16 millióra és az egészet felajánlotta jótékony célokra. Augusztusban mi is beszámoltunk arról, hogy Losonczi jótékony célra fordítja az összeget, most az is kiderült, mire jut majd belőle. Azt mondja, az egészségügyet, a lakhatási problémákkal küzdő embereket és állatmenhelyeket is egyaránt szeretne belőle támogatni.

„Nekem az emberség az elsődleges célom, hogy azért szeressenek, aki vagyok, ne azért, amit elértem. Nyilván nem az ötödik helyért mentem ki, de az emberek ettől függetlenül is szerettek, azért, aki vagyok. Ez minden szempontból nagyon sokat adott, hatalmas motivációt jelent a jövőre. Szóval mindent összevetve: nagy lecke, drága tanulópénz volt Párizs, mégis pozitív élményként maradt meg” – mondta az ESMTK sportolója.

„Megvan mindenem, tizenhatmillió forinttal nem lennék se több, se kevesebb, azoknak az embereknek viszont nagy szükségük van rá, akiknek ezt adom. Soha nem a pénzért birkóztam, a célom az, hogy dicsőséget szerezzek Magyarországnak, és egészen biztos, hogy a jövőben is ugyanígy gondolkozom” – tette hozzá.

A hírből az is kiderült, hogy Losonczi Dávid múlt hétfőn térdoperáción esett át, így három hetes kényszerpihenőjét tölti.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)