„Zajlik
A lényeg

Az egyik kormánylapban eljutottak addig, hogy ha Donáth Annát elveteti az édesanyja, akkor Trump elnökként érkezik a budapesti olimpiára

29/08/2024 16:08

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Donáth Anna létét tartja a mai Magyarország egyik legnagyobb problémájának az egyik legismertebb kormánypárti sajtótermék, a Demokrata publicistája. A hetilapban közölt írás szerint, ha a momentumos politikus nem születik meg, mert szülei nem vállalják, akkor idén Budapesten lett volna az olimpia, Amerika elnöke pedig Trump lenne, aki Orbán barátjától Budapesten átveszi az ötkarikás játékok zászlaját. 

A kormányközeli Demokrata egyik szerzője már ott tart, hogy az általa megálmodott alternatív valóságban Donáth Anna édesanyja 1986-ban megkérte volna a nőgyógyászát, hogy abortuszt végezzen el rajta. Az Ungváry Zsolt nevű publicista rendkívül súlyos szövegében az anya annyival kommentálja az orvosnak az abortuszt, hogy  „már van két gyerekem, egyébként is ez még csak egy sejtcsomó”.

Fantáziálását a szerző arra futtatja ki, hogy ha Donáth Anna nem születik meg, akkor a Fidesz-kormány megrendezhette volna a 2024-es budapesti olimpiát, a Duna fölött hologram formájában pedig megjelenhetett volna a kereszt, „az ország keresztény múltjára utalva”.

Az írás vége az orbáni politika eszenciáját mutatja meg: „A záróünnepségen a második ciklusa végén járó Trump elnök barátjától, Orbán Viktor miniszterelnöktől jelképesen átvette az olimpiai zászlót. Az éremtáblázaton a kínaiak, amerikaiak és oroszok mögött a negyedik helyen végeztünk.”

Eszerint a szerző akkora jelentőséget tulajdonít Donáth Annának, hogy úgy véli, nélküle Donald Trump újrázott volna és az oroszokat se zárják ki az olimpiáról (vagy talán nem indítják el a háborút Ukrajna ellen?). A Momentum NOlimpia-kampánya során még 2017-ben benyújtott egy, a 2024. évi nyári olimpiai játékok budapesti megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést, amelyre 266 151 db támogató aláírást szedett össze az akkor nemrég alakult párt. Vagyis azt szerették volna elérni, hogy legyen népszavazás az olimpiarendezésről, a kormány azonban az év februárjában visszavonta a pályázatot. 

Ungváry Zsolt egy korábbi írásában magyartalannak bélyegezte a latin betűket, és úgy fogalmazott: „a pogánynak bélyegzett, bár hangzóanyagunkhoz remekül idomuló rovásírást lecseréltük a szegényes hangzókészletű, ezért a magyar nyelv leírására alkalmatlan latin betűkre”. Majd javaslatot tett a kínai írás bevezetésére.

(Kiemelt kép: demokrata.hu)