„Támogassa
A lényeg

Az MSZP nem bojkottál, szavaz, mint a "katonatiszt"

28/04/2022 12:46

Hadházy Ákos a Klubrádió Reggeli személy című műsorában szerdán beszélt arról az ellenzékről, amely bemegy majd a parlament alakuló ülésére, és mint a katonatiszt, megszavazza, hogy minden rendben volt a választással. A választás előtt összefogott ellenzék pártjai más és más stratégiát dolgoznak ki a parlamenti munkában való részvétellel kapcsolatban: a Momentum például öt feltételhez köti a parlamenti munkát, az LMP nem ellenkezik, és az MSZP csütörtöki közleménye szerint a szocialisták is a frissen megválasztott frakcióvezetőjük, Tóth Bertalan vezetésével részt vesznek az alakuló ülésen.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Tóth Bertalan
 
Budapest, 2020. december 7. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A döntés szerint az MSZP-frakció tagjai a parlamenti bizottsági munkákban is részt vállalnak, és "képviselni fogják mindazokat, akik Magyarországot igazságos, szabad, szolidáris és klímatudatos hellyé kívánják formálni"- tájékoztattak az Országos Sajtószolgálaton keresztül.