„Klubrádió
A lényeg

Az utasok szerint defekt okozhatta a tragikus buszbalesetet az M7-esen

16/08/2021 10:50

| Szerző: Klubrádió

A Blikk és a Bors egyaránt arról ír, hogy durrdefekt miatt ütközött vasárnap hajnalban az M7-es pillérének a Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító busz. A balesetben nyolcan meghaltak.

Blikknek egy utas – aki a nővérével túlélte a balesetet – azt mondta, nem a sofőr hibázott. „Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt” – fogalmazott. Szerinte a baleset után még percek teltek el úgy, hogy egy autó sem állt meg. A padlón folyt az üzemanyag, ezért attól tartott, hogy az felgyullad, és mind meghalnak. A lap szerint még tart a vasárnap hajnali tragikus autóbusz-baleset 8 halálos áldozatának azonosítása. A 48 sérült többségét hazaengedték, jelenleg csak Budapesten, Székesfehérváron és Siófokon ápolnak 3-3 utast – tették hozzá.

Bors is úgy tudja, defekt okozta a tragédiát. Beszéltek az elhunyt buszvezető fiával, aki tagadta, hogy édesapja elaludt volna, mint mondta, a baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy leválthassa a társát, aki túlélte a balesetet. Azonban a másik sofőr édesanyja meghalt. 

A rendőrség vizsgálja a Szabadbattyán térségében történt baleset körülményeit. Nem sokkal vasárnap hajnali öt óra előtt a busz irányíthatatlanná vált, az árokban kötött ki, majd teljesen összeroncsolódva az oldalára borult. Többen a jármű alá szorultak. 

A buszon 56-an utaztak, közülük nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)