„Zajlik
A lényeg

Beszakítva berontott az idős asszonyhoz, öszeverekedett vele, aztán zsákmányul ejtett egy almát

18/10/2024 12:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Ezért aztán valószínűleg fegyházba megy.

A kiskunhalasi férfi 2022. december 21-én Jánoshalmán gyógyszerek és szesz fogyasztása miatt bódult állapotban rótta az utcákat. Minden különösebb ok nélkül bement egy 80 éves asszony udvarába, aki észrevette és kizavarta. Ő azonban mindenáron be akart jutni a lakásba, ezért az útját álló sértettel dulakodni kezdett. Hiába sikerült az asszonynak kiebrudalnia az udvarra, a férfi többször a földre lökte. Az elkövető ezután akadálytalanul besétált a hangosan segítségért kiabáló asszony mellett a lakásba,

ahonnan végül egy szem almával távozott.

 
alma
Freepik
 

Az asszony az esés következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ezután a közelben, egy találomra kiválasztott ház előtt megpróbálta befeszíteni a nagykaput. Mivel nem sikerült bejutnia, ezért addig rugdosta, amíg ki nem nyílt. Az ott lakó távozásra szólította fel a betolakodót, aki végül  elment.

Az ügyészség a többszörös erőszakos visszaesőnek számító férfit a kifosztás bűntette mellett a könnyű testi sértés súlyosabban minősülő bűntettével, valamint két rendbeli magánlaksértés vétségével vádolja. A vádhatóság fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat – jelentette az Ügyészség.