„Zajlik
A lényeg

Cáfol Lázár János, nem tiltotta ki a Coca-Cola termékeket a minisztériumából

19/07/2024 11:32

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Lázár János miniszter cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy a tárcánál utasításba adta, hogy az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó épületekben ezen túl semmilyen Coca-Cola-terméket nem szolgálhatnak fel. Tegnap az Index saját értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy Lázár János kitiltotta a Coca-Cola termékeit a Minisztériumból. Az információ az Indextől függetlenül a Telexhez is eljutott, megkeresték Lázár minisztériumát, de erre válaszul az esti órákban elküldték a miniszter posztját, amelyben arról írt, hogy az információ nem igaz.

A miniszter egy keddi posztban illette kritikával a Fanta gyártóját, a Coca-Colát, miután a hazai sajtóban elterjedt a hír, hogy Magyarországon alacsonyabb minőségű terméket árulhatnak ugyanazon név alatt, mint Olaszországban. Lázár János felvetette, hogy az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell.

A Coca-Cola Magyarország közleményben kommentálta a kialakult helyzetet. Azt írták: a Magyarországon és az Európai Unióban elérhető Coca-Cola termékek összetétele teljes mértékben megfelel a helyi előírásoknak.