„Támogassa

December 27-én indul a vakcináció Európában

17/12/2020 19:07

| Szerző: Klubrádió

Várhatóan december 23-án adja ki a Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét. Ursula von der Leyen pedig arra kéri a tagállamokat, hogy készüljenek fel a beoltás egyidejű startjára. Az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy december 27-étől Európa-szerte kezdik a vakcinációt.

Az Európai Unió tagországai december 27-től megkezdik a lakosság koronavírus elleni beoltását, közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön.

Az uniós bizottság elnöke, aki korábban a beoltás összehangolt, ugyanazon a napon kezdődő tagállami megkezdését szorgalmazta, Twitteren közzétett üzenetében azt közölte: a vakcináció uniószerte december 27-én, 28-án és 29-én megkezdődik.

„Európa ideje elérkezett. Megvédjük polgárainkat” - jelentette ki von der Leyen.

Az EU gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség várhatóan december 23-án adja ki Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét, jövőre pedig a tervek szerint újabb vakcinákat engedélyeznek majd – írta egy nappal korábban a 24.hu.

 
Ursula von der Leyen
Fotó: Pietro NAJ-OLEARI
 

Az uniós bizottság elnöke nemrégiben arra szólította fel a tagországokat, hogy gyorsítsák fel az oltások bevezetését célzó infrastrukturális előkészületeket, hogy minél előbb megkezdhessék a beoltást.

Elmondta azt is, hogy az uniós bizottság oltóanyaggyártókkal kötött szerződései elégségesek ahhoz, hogy több dózis álljon rendelkezésre, mint amennyire az unióban szükség van. Mintegy 700-750 millió ember beoltására elegendő oltóanyag lesz majd hozzáférhető - közölte.