„Klubrádió
A lényeg

Dobrev Trumpot emlegetve szúrt oda Márki-Zaynak

12/10/2021 14:59

| Szerző: Klubrádió

Dobrev Klára, a DK jelöltje szerint a tisztességes előválasztási versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter „Trump típusú élet-halál harccá” változtatta. Azzal is odaszúrt a hódmezővásárhelyi polgármesternek, hogy szerinte ellenfele „Trump módjára bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani”.

Dobrev Klára a Facebookra feltöltött videójában úgy fogalmazott:

„Az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző kampányban egy nagyon tisztességes versengést láthattunk a pártoktól és a jelöltektől is. Ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter alig néhány nap alatt egy Trump típusú élet-halál harccá változtatta.”

Szerinte Márki-Zay miatt megjelent a gyűlölködés, a hazaárulózás. Azt mondta:

„A recept ismert Orbántól Trumpig. Ne beszélj az ország számára fontos dolgokról, csak az ellenfeledről. Állíts róla mindent, minél nagyobb hazugság, annál jobb. Én eddig egyszer sem reagáltam, de ezt most már két okból meg kell tennem. Egyrészt ismerem a magyar és a nyugati világ történelmét, és a populizmus ellen nem lehet aranyoskodva küzdeni. Másrészt ez a kampány nem pusztán engem próbál lejáratni, hanem szétveri az ellenzéki összefogást, ami a jövő évi győzelem garanciája lehetne.”

Szerinte aki fideszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, aki általános pártellenes hangulatot szít, aki „Trump módjára bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani”, aki lehazaárulózza a nem őt támogató ellenzékieket, aki szerint az, hogy egy ellenzéki politikus nem őt támogatja, az csak zsarolás miatt lehetséges, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni.

„Legyen egyértelműen világos: ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem fogja tudni összetartani az ellenzéki összefogást. Az nem lesz elég, hogy felsorakozzanak az ellenzéki pártok elnökei, fel kell sorakozniuk mögé a pártok szavazóinak is” – közölte Dobrev.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)