„Támogassa
A lényeg

Donáth Anna ismét támadta a DK-t

12/11/2023 19:11

| Szerző: Klubrádió

Vasárnap tartott küldöttgyűlést a Momentum, amin az EP-választás listáját is összeállították. Az eseményen Donáth Anna megismételte korábbi állítását a DK-ról, miszerint nem tekinthető hitelesnek a Demokratikus Koalíció.

Az Európai Parlamenti választásokra készülő Momentum listájának élén Cseh Katalin és Donáth Anna szerepel, az a két politikus, akik most is képviselik Brüsszelben az országot. (Akik a héten arról is beszéltek, amennyiben csak egy helyet nyernének, megosztanák a pozíciót, féltávon cserélve.) Őket Deli Tamás Győző, Vajda Viktória és Berg Dániel követik a sorban.

Donáth Anna, a párt vezetője „Igaz beszéd, igaz ország” címmel tartott beszédet, amiben a 2022-es választásokon az ellenzéki összefogást kínos osztálytalálkozóhoz hasonlította, ezután megismételte azt az állítását, hogy új politikai kultúrára van szükség Magyarország, nem arra, amit a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció képvisel. Donáth szerint a DK az ellenzéket amortizálja, és nem a Fideszt, szerinte aktív szerepe volt a DK-nak a Jobbik feldarabolásában, hogy az MSZP szavazóit elszipkázta és hogy az LMP-t a saját KDNP-jeként kezeli.

És bár nem kérdés, hogy az ellenzéknek minden körzetben egy jelöltet kell indítani a fideszes kihívóval szemben, de Donáth szerint nem mindenki felel meg a kormányváltáshoz szükséges politikai kultúra minimumelvárásainak.