„Támogassa
A lényeg

Donáth Anna szerint a köztársasági elnök alkalmatlan a posztjára

3/02/2024 18:15

| Szerző: Klubrádió

A Momentum elnöke szerint a köztársasági elnök alkalmatlan a posztjára – írta a Facebook-oldalán mindezt Donáth Anna azzal kapcsolatban, hogy Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatást kihasználva kegyelemre méltónak találta a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét. A pedofília miatt jogerősen elítélt V. János igazgató 2004 és 2016 között legalább 10 kiskorú fiút zaklatott.

Az a férfi kapott most elnöki kegyelmet, akit bűntársként ítéltek el, miután fedezte a gyerekotthon akkori pedofil igazgatóját. Ő a jogerős bírósági ítélet szerint tudott arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, majd a gyereket arra akarta kényszeríteni, hogy azt alá is írja. A férfit mindezekért jogerősen 3 év 4 hónap börtönre ítélték, de hiába számított jogerősen is bűnösnek, a kiszabott büntetését nem kell letöltenie, sőt a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.

Donáth Anna azt írja, Novák Katalin már a megválasztása pillanatában is alkalmatlan volt hivatalára, de most olyan határokat lépett át, amit nem az alkalmatlanság, hanem a társadalomra veszélyesség kategóriájába sorolná.