„Zajlik
A lényeg

Elfogták a rendőrökre lövöldöző teherautósokat

14/11/2022 15:30

| Szerző: Klubrádió

A TEK elfogta a teherautóból az ellenőrzésre készülő rendőrökre tüzelő embercsempészeket.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei elfogták azokat a feltételezett embercsempészeket, akik kisteherautójukból lövéseket adtak le az őket feltartóztató rendőrökre. A BRFK tájékoztatása szerint a rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján az M5-ösön, Inárcs térségében akartak ellenőrizni hétfő reggel fél nyolc körül egy, a főváros irányába tartó kisteherautót, de a furgon a járőrautó jelzéseit figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést adtak le a rendőrautó irányába – írja a police.hu.

A rendőrök Budapest határában állították meg a furgont, aminek a vezetője és a mellette ülő férfi bemenekült a közeli erdőbe. Eközben is több lövést adtak le a rendőrökre, akik közül az egyik figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A TEK műveleti egységei egy óra múlva érkeztek a helyszínre, majd már Budapest közigazgatási területén, a XIX. kerületben el is fogták a feltételezett elkövetőket, két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

A furgonban 21 bevándorlót találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A lövöldözésben senki se sérült meg.

A BRFK embercsempészet, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást.