„Zajlik
A lényeg

Először állt nyilvánosság elé Joe Biden visszalépése után Kamala Harris

22/07/2024 19:14

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Kamala Harris a Fehér Ház kertjében először tett nyilatkozott az után, hogy Joe Biden bejelentette, mégsem indul a novemberi elnökválasztáson – írja a 24.hu. Mint mondta, Joe Biden elmúlt három év eredményeinek öröksége páratlan a modern történelemben. Egy ciklus alatt túlszárnyalta a legtöbb elnököt, akik két ciklust töltöttek be.

A demokraták kampánya Biden bejelentése után felpörgött, és egy nap alatt 50 millió dollár gyűlt össze az után, hogy Kamala Harris – akit Biden is támogat – bejelentkezett az elnökségért. Az, hogy ki lesz hivatalosan a demokraták elnökjelöltje a novemberi választáson, a demokrata párt augusztusi konvencióján dől el.

USA HARRIS POLITICS
 
Kamala Harris
 
Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke beszédet mond a National Collegiate Athletic Association (NCAA) bajnokcsapatai előtt a Fehér Ház déli kertjében, Washingtonban, 2024. július 22-én. Joe Biden amerikai elnök július 21-én bejelentette, hogy nem indul az elnökválasztáson, és Harris alelnököt támogatta, hogy a Demokrata Párt új jelöltje legyen a 2024. novemberi amerikai választásokon.
Fotó: TING SHEN / POOL / EPA/TING SHEN / POOL