„Klubrádió
A lényeg

Erdélyben még mozi nélküli településekre is elviszik az Elk*rtukat

19/01/2022 19:28

| Szerző: Klubrádió

Februártól az erdélyi filmrajongók se maradnak le a magyarországiaktól: hozzájuk is eljut az Elk*rtuk, a 2006 őszének eseményeit fikciós történetbe ültető Gyurcsány-film. A film gyártója, a Megafilm szerint nem csak a nagy mozik vetítik majd Erdélyben a művet, hanem egy vándormozival az olyan településekre is elviszik, ahol nincs mozi – írja a Telex.

Ráadásul még a tévépremier előtt, arról ugyanis épp kedden derült ki, hogy nem most vasárnap lesz, hanem majd csak március elején. TV2 ugyanis Erdélyben is van, és az ottani nézők is láthatják a filmet, amelynek gyártási költsége az eredetileg tervezett 800 milliósról több mint 1,4 milliárdra ugrott.

A Keith English által rendezett, az őszödi beszéd kiszivárgása utáni 2006-os utcai zavargásokról készült „politikai krimi” 2021 legnézettebb és egyben legmegosztóbb magyar filmje, ami az IMDb-n a világ legrosszabb filmjei közé is beverekedte magát, jelenleg 1,5 ponton áll az értékelése a 10-ből.

A filmről a megjelenés után a kormányközeli KESMA médiabirodalomhoz tartozó újságok szuperlatívuszokban írtak, rendre a „pörgős” és az „izgalmas” jelzőket használták a megjelent cikkek címeiben. A film producere, Kálomista Gábor azt állította, hogy a nagy forgalmazók – mint például a plázás mozik nagyját üzemeltető Cinema City – politikai nyomásra próbálták meg elsüllyeszteni az Elk*rtukat. Ehhez képest, ahogy arról mi is beszámoltunk, a Cinema Citynél októberben megállapodtak Kálomista Gábor filmforgalmazó cégével, a Megafilmmel arról, hogy Magyarország legnagyobb multiplexhálózatának minden mozija vetíteni fogják a filmet.

Kálomista novemberben az Origónak már úgy nyilatkozott, hogy akkora siker lett a film, hogy szívesen elkészítené a folytatást is. Úgy látja, hogy a nézők szeretik a filmet, mert már majdnem százezren látták. Ebben benne voltak azok a karcagi középiskolások is, akiket buszokkal vittek a helyi művelődési házba, hogy megnézzék.