„Zajlik
A lényeg

Este nyolctól zárják le az alsó rakpartot

16/09/2024 08:41

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A Margitszigeten is korlátozzák a forgalmat.

Ma nulla óra óta harmadfokú az árvízvédekezési készültség minden budapesti Duna-szakaszon: a hét második felében érkezik az évtized legnagyobb árhulláma – írta a Facebookon Karácsony Gergely

A főpolgármester egyúttal tudatta: ma este nyolctól zárják le a budai és a pesti alsó rakpartot. Azt kéri, hogy az  ott parkoló autókkal mindenki álljon el legkésőbb ma délután, mert estétől a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság elszállítja az alsó rakpartról az ott maradt járműveket. Az előrejelzések szerint kedden délelőtt éri el a Duna az alsó rakpartot.

"Egymillió homokzsák rendelkezésre állásáról gondoskodik a Fővárosi Csatornázási Művek a katasztrófavédelemmel és a védekezéshez igénybe vett alvállalkozókkal közösen; ebből hozzávetőlegesen 800 ezret a Margit-szigeten kell felhasználni. Annak érdekében, hogy a védekezés zavartalan legyen, kedd reggel 8 órától csak a védekezésben részt vevő járművek hajthatnak be a sziget védett övezetébe, illetve (egyelőre csak a sziget déli részén) a gyalogosforgalmat is korlátozni fogjuk. 

Magasabb vízállás esetén a Bem tér környékén a mellvédfalaknál átszivárgás jelentkezhet, ezek ellen szükség esetén homokzsákokkal védekezünk" – jelezte a főpolgármester, hozzátéve: a gyors vízszintemelkedés és a folyó erőteljes sodrása miatt fokozott óvatosságot kér mindenkitől, aki a Duna közelébe megy a következő napokban.