„Klubrádió
A lényeg

Feljelenti a DK Völner-ügyben eljáró ügyészt

22/12/2021 13:59

| Szerző: Klubrádió

Hivatali visszaélés miatt feljelenti a Demokratikus Koalíció a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását.

A párt álláspontja szerint az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, ha az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Azt mondta, az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll – írja az MTI.

Úgy látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök még számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához, vagy módosításához - fogalmazott Barkóczi Balázs, a párt szóvivője. Mással nehezen lehetne magyarázni, hogy a volt államtitkárt "még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne" - tette hozzá.

A szóvivő feltette a kérdést: esetleg attól tartanak, hogy Völner Pálnak az eljárás során ki kellene adnia "gazdájának" a nevét, akire Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke célozgatott a lehallgatási anyagokban?

A legfőbb ügyész december elején kérte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Völner Pál ezután lemondott államtitkári megbízatásáról.